Praktisch/Kostprijs

Hoe contacteren?

Voor seksuologische hulpverlening, seksuele counseling, relatietherapie, sekstherapie, begeleiding bij seksueel trauma, specifieke seksuele voorkeuren, seksuele oriëntatie, seksuele disfuncties (vaginisme, erectiestoornissen, verminderd seksueel verlangen,…) of andere vragen rond seksualiteit en relaties kan je me mailen of bellen voor een afspraak. Info via e-mail relatietherapie@telenet.be of telefoon 0476217042 (vanuit buitenland +32 476217042) . Let op : antwoorden van mijn kant komen soms in je spambox (box met ongewenste berichten) terecht. Controleer deze ook.

Bij hulpverleningsgesprekken, bij lesopdrachten of vergaderingen kan ik niet opnemen. Spreek dan een boodschap in en ik bel je binnen 24u terug. Het is gemakkelijk voor mij als je bij e-mailcontact of bij het inspreken van een boodschap aangeeft welke dagdelen of avonden je vrij bent. Dan kan ik meteen bij reactie afspraakvoorstellen doen. Voor afspraken overdag is er geen wachtlijst. In de latere avonduren is er soms een langere wachttijd van één tot twee weken.

Graag 24u vooraf verwittigen via mail of telefoon als de afspraak niet kan doorgaan.

Locatie?

Het adres van de praktijk is Zavelvennestraat 61 3500 Hasselt Kiewit (zijstraat Kempische steenweg op de baan van Hasselt naar Zonhoven) U kunt heel makkelijk parkeren voor de deur naast de brievenbus maar laat de oprit vrij.  Er is ook een bushalte voor de deur.

Er is geen wachtruimte dus gelieve bij voorkeur pas tegen het afgesproken uur langs te komen.  Wacht in uw auto en kom spontaan binnen op het afgesproken uur maar liefst niet vroeger. Tussen mijn consultaties voorzie ik  voldoende ruimte om geen wachttijden te hebben. Respecteer dus graag zoveel mogelijk het afgesproken uur. Kom niet vroeger, er is om privacyredenen geen wachtruimte. 

Wat kost het?

Een consultatie duurt ongeveer 60 min en kost 70 euro (vast tarief) voor zowel individuele therapie als koppeltherapie, inbegrepen voor- en nazorg (vb nakijken testen, diagnose, opstellen attesten, verklaringen rechtbank, dokter, enz). Dit geldt voor intake en verdere sessies.

Je kan contant (dan graag gepast) betalen na elke sessie maar het kan ook via een betaalapp (QR code scannen via smartphone/payconiq).   Je kan ook betalen met kaart (pinnen) via een bancontactapparaat (Sumup).

Een betalingsbewijs wordt bezorgd op eenvoudig verzoek. Vraag ernaar als u dit wenst!

Terugbetaling van een gedeelte door mutualiteiten?

Sinds 01/01/2023 is er een beperkte terugbetaling voorzien bij de meeste mutualiteiten voor psychologen en seksuologen. 

Sinds kort voorzien heel wat mutualiteiten nu ook terugbetaling voor sessies bij een erkend klinisch seksuoloog.  Gemiddeld bedraagt de terugbetaling 10 euro per sessie maar beperkt tot een maximaal aantal sessies tijdens je hele leven.  Voor jongeren onder 18 jaar is er een hoger bedrag. Het verschilt helaas van mutualiteit tot mutualiteit.  Zoek zelf bij de mutualiteit waarbij je aangesloten bent welke de specifieke voorwaarden zijn en  welk document je moet laten invullen.

Ik ben aangesloten en erkend bij de Vlaamse Vereniging van Seksuologen als klinisch seksuoloog, zoals in de voorwaarden bij alle mutualiteiten staat.

De meeste formulieren voor de voornaamste mutualiteiten zijn in de praktijk beschikbaar. Bent u bij een  kleinere meer onbekende mutualiteit druk dan het betrokken invulformulier zelf af en breng het mee naar de praktijk.  Je kan dit best laten invullen bij de laatste sessie.  Let op : een verhoogde terugbetaling voor bijna het volledige bedrag kan enkel bij een heel beperkte groep door de overheid daarvoor aangeduide erkende klinisch psychologen en enkel  na voorschrift van een arts.  Hiervoor kom ik helaas niet in aanmerking.

Alle huidige voorwaarden voor terugbetaling zijn terug te vinden op deze handige overzichtspagina voor alle mutualiteiten.

Klik hier om deze te bekijken

 

Bezoek ons op facebook