Praktisch

Locatie?

Het adres van de praktijk is Zavelvennestraat 61 3500 Hasselt Kiewit (zijstraat Kempische steenweg op de baan van Hasselt naar Zonhoven) U kunt heel makkelijk parkeren voor de deur naast de brievenbus maar laat de oprit vrij.  Er is ook een bushalte voor de deur.

Er is geen wachtruimte dus gelieve bij voorkeur pas tegen het afgesproken uur langs te komen.  Wacht in uw auto en kom spontaan binnen op het afgesproken uur maar liefst niet vroeger. Tussen mijn consultaties voorzie ik  voldoende ruimte om geen wachttijden te hebben. Respecteer dus graag zoveel mogelijk het afgesproken uur. Kom niet vroeger, er is om privacyredenen geen wachtruimte.

Wat kost het?

Een consultatie duurt ongeveer 60 min en kost 70 euro (vast tarief) voor zowel individuele therapie als koppeltherapie, inbegrepen beperkte voor- en nazorg (vb nakijken testen, diagnose, aanwezigheidsattesten,  enz). Dit geldt voor intake en verdere sessies. Indien door omstandigheden de therapie langer duurt dan het voorziene uur wordt er geen meerprijs aangerekend.

Voor het opstellen van uitvoerige diagnostische verslagen voor artsen of rechtbank wordt een uurtarief van 70 euro aangerekend.  Het is moeilijk in te schatten hoeveel werk dit vraagt. Meestal is dit tussen de 2,5 en 4 uur. Het bedrag voor een uitvoerig verslag varieert bijgevolg tussen 175 en 280 euro (incl BTW)  De effectieve kostprijs wordt vooraf besproken in functie van de vraag.

Je kan contant (dan graag gepast) betalen na elke sessie maar het kan ook via een betaalapp (QR code scannen via smartphone/payconiq).   Je kan ook betalen met kaart (pinnen) via een bancontactapparaat (Sumup).

Bij annuleren van de afspraak binnen 24u voorafgaand aan het gesprek zal een half uurtarief aangerekend worden. Bij niet komen opdagen voor een afspraak zonder vooraf verwittigen zal het volledige tarief aangerekend worden. Bij aangetoond geval van overmacht wordt er niets aangerekend.

Een betalingsbewijs wordt bezorgd op eenvoudig verzoek. Vraag ernaar als u dit wenst!

Terugbetaling van een gedeelte door mutualiteiten?

person sitting in a chair in front of a man

Photo by charlesdeluvio

Sinds 01/01/2023 is er een (beperkte) terugbetaling voorzien bij praktisch alle mutualiteiten voor universitair opgeleide psychologen/pedagogen/seksuologen die als psychotherapeut werkzaam zijn.

Praktisch alle mutualiteiten voorzien terugbetaling voor sessies bij een (universitair gediplomeerd ) psycholoog/pedagoog/seksuoloog.  Gemiddeld bedraagt de terugbetaling 10 euro tot 20 per sessie maar soms beperkt tot een maximaal aantal sessies tijdens het jaar of zelfs je hele leven.   Voor jongeren onder 18 jaar is er een hoger bedrag.  Bij erkenning van  een verhoogde tegemoetkoming is het terugbetalingsbedrag hoger, tot zelfs meer dan de helft maar dat verschilt naargelang de mutualiteit.

Ik ben aangesloten en erkend bij de Vlaamse Vereniging van Seksuologen als seksuoloog  en bij de Vlaamse Vereniging van Orthopedagogen zoals in de voorwaarden bij alle mutualiteiten vermeld staat en bij hen krijg je terugbetaling per sessie.

Het bedrag en hoe vaak dit kan, verschilt van mutualiteit tot mutualiteit. Bij CM heb je de minst gunstige voorwaarden voor terugbetaling.

De formulieren voor de voornaamste mutualiteiten zijn in de praktijk beschikbaar.  Je kan dit best laten invullen bij de laatste sessie.  Let op : een volledige terugbetaling voor bijna het volledige bedrag kan enkel bij een heel beperkte groep door de overheid daarvoor aangeduide erkende klinisch psychologen en enkel  na voorschrift van een arts.  Hiervoor kom ik helaas niet in aanmerking. Zie ook https://www.vindeentherapeut.be/info/terugbetaling-psychotherapie.html

Je kan bij mij niet terecht voor medische voorschriften (voor erectiepillen bijvoorbeeld). De therapie bestaat enkel uit gesprekken om tot een diagnose te komen , adviezen en therapeutische oefeningen. Indien ik overtuigd ben dat er een medisch of psychologisch/psychiatrisch probleem is, zal ik jullie gepast doorverwijzen.

 

 

Bezoek ons op facebook